Zuid-en Midden America

Gebruikersavatar

Auteur van discussie
Schopenhauer
Site Admin
Berichten: 122
Lid geworden op: do aug 09, 2018 11:53 am

Zuid-en Midden America

#1

Bericht door Schopenhauer » di dec 25, 2018 4:37 pm

De havikken hebben in Washington de Cebrowski doctrine uit de koelkast gehaald en bereiden zich voor op een nieuw oorlogsgebied in de onderbuik van de Verenigde Staten.
Vooraleerst schijnt Venezuela de spits af te moeten bijten, want de vooruittekenen zijn dat het land beticht gaat worden Colombia te hebben aangevallen.
Natuurlijk ook dat Venezuela aan de beurt komt.
Het is Washington een doorn in het oog dat Rusland er zit, dat door de oliewinning te repareren schulden afbetaald krijgt door Venezuela.
Venezuela zit op hele grote olievoorraden en die mogen natuurlijk niet door Russen gewonnen worden!

De Verenigde Staten bereiden een oorlog tussen Latijns-Amerikaanse staten voor
door Thierry Meyssan

Beetje bij beetje zetten de aanhangers van de Cebrowski doctrine hun pionnen vooruit. Als ze moeten ophouden met oorlogen in het grote Midden-Oosten, zullen ze zich gewoon omdraaien en het Caribische bekken ontsteken. Bovenal is het Pentagon van plan om een gekozen staatshoofd te vermoorden, zijn land te ruïneren en de eenheid van Latijns-Amerika te ondermijnen.

Afbeelding
In een toespraak voor de anti-Castrogemeenschap van het Miami Dade College heeft John Bolton
"Deze tirannieke trojka, die zich via Havanna naar Caracas via Managua verspreidt, [die] de oorzaak is van
immens menselijk lijden, de motor van enorme regionale instabiliteit en het ontstaan van een smerig nest
van communisme op het westelijk halfrond", veroordeeld.


John Bolton, de nieuwe US National Security Advisor, heeft het project van het Pentagon voor de vernietiging van de staatsstructuren in het Caribische bekken nieuw leven ingeblazen.

We herinneren ons dat in de nasleep van de aanslagen van 9/11, de toenmalige minister van Defensie, Donald Rumsfeld, het Office of Force Transformation oprichtte en admiraal Arthur Cebrowski als directeur benoemde. De missie was om het Amerikaanse leger op te leiden voor zijn nieuwe rol in het tijdperk van de financiële globalisering. Het was ontworpen om de militaire cultuur te veranderen om de staatsstructuren van de regio's die niet verbonden waren met de wereldeconomie te vernietigen. Het eerste hoofdstuk van dit plan bestond uit het ontwrichten van het "Groter Midden-Oosten". De tweede fase was bedoeld om dezelfde taak uit te voeren in het "Caribische bekken". Het plan was bedoeld om een twintigtal kust- en eilandstaten te vernietigen, met uitzondering van Colombia, Mexico en, voor zover mogelijk, gebieden van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland.

Toen hij in het Witte Huis aankwam, verzette president Donald Trump zich tegen het Cebrowski plan. Twee jaar later heeft hij echter alleen nog maar kunnen voorkomen dat het Pentagon en de NAVO staten aan de terroristische groeperingen die zij in dienst hebben (het "Kalifaat") kunnen overdragen, maar niet om te stoppen met het manipuleren van terrorisme. Wat het grote Midden-Oosten betreft, is hij erin geslaagd de spanning te verminderen, maar de oorlogen gaan daar nog steeds met een lagere intensiteit door. Wat het Caribische bekken betreft, heeft hij het Pentagon in bedwang gehouden en hen verboden directe militaire operaties te starten.

Afgelopen mei onthulde Stella Calloni een briefje van admiraal Kurt Tidd, opperbevelhebber van SouthCom, waarin hij de operaties gericht op Venezuela onthulde [1]. Een tweede penetratie werd gelijktijdig uitgevoerd in Nicaragua en een derde, die de laatste halve eeuw tegen Cuba liep.

Op basis van verschillende eerdere analyses kwamen we tot de conclusie dat de destabilisering van Venezuela - te beginnen met de guarimbasbeweging, voortgezet door de poging tot staatsgreep van februari 2015 (Operatie Jericho) [2], vervolgens door aanvallen op de nationale munt en de organisatie van de emigratie - zou eindigen met militaire operaties [3] onder leiding van Brazilië, Colombia en Guyana. Multinationale manoeuvres van troepentransporten werden in augustus 2017 georganiseerd door de Verenigde Staten en hun bondgenoten [4]. Dit werd mogelijk gemaakt door de verkiezing van de pro-Israëli president Jair Bolsonaro, die op 1 januari 2019 aan de macht komt in Brasilia.

Afbeelding
Braziliaanse vicevoorzitter Hamilton Mourão en president Jair Bolsonaro.

De volgende vice-president van Brazilië is generaal Hamilton Mourão, wiens vader een belangrijke rol heeft gespeeld in de pro-Amerikaanse militaire staatsgreep van 1964. Hij heeft zich beroemd gemaakt door zijn verklaringen tegen presidenten Lula en Rousseff. In 2017 verklaarde hij - namens de Grand Orient van Brazilië - dat de tijd voor een nieuwe militaire staatsgreep was aangebroken. Uiteindelijk werd hij herkozen met president Bolsonaro. In een interview met het tijdschrift Piaui kondigde hij een op handen zijnde omverwerping van de Venezolaanse president Nicolás Maduro en de inzet van een Braziliaanse "vredesmacht" (sic) aan. Geconfronteerd met de ernst van deze verklaringen, die een schending van het Handvest van de Verenigde Naties vormen, verklaarde de gekozen president Bolsonaro dat niemand van plan was om met wie dan ook ten strijde te trekken en dat zijn vice-president te veel sprak.

In ieder geval heeft president Maduro tijdens een persconferentie op 12 december 2018 onthuld dat de Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton de coördinatie tussen de teams van de Colombiaanse president Iván Duque en die van de Braziliaanse vice-president verzorgde. Een groep van 734 huurlingen wordt momenteel in Tona (Colombia) getraind om een valse aanval van Venezuela op Colombia uit te voeren - naar verluidt door Venezuela - en daarmee een Colombiaanse oorlog tegen Venezuela te rechtvaardigen. De oorlog zou onder het bevel staan van kolonel Oswaldo Valentín Valentín García Palomo, die vandaag ondergedoken zit na de moordaanslag door drone op president Maduro tijdens de verjaardag van de Nationale Garde op 4 augustus 2018. Deze huurlingen worden ondersteund door speciale strijdkrachten die gestationeerd zijn op Amerikaanse militaire bases in Tolemaida (Colombia) en Eglin (Florida). Het Amerikaanse plan is om vanaf het begin van het conflict de drie Venezolaanse Libertador militaire bases van Palo Negro, Puerto Cabello en Barcelona over te nemen.

Afbeelding
Aanhoudingsbevel voor kolonel Oswaldo Valentín García Palomo van
de Venezolaanse Nationale Garde, nadat hij het bevel had gegeven over een
poging tot moord op de president van de Bolivariaanse Republiek.


De Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad probeert verschillende staten ervan te overtuigen Nicolás Maduro's tweede mandaat niet te erkennen (hij werd afgelopen mei herkozen, maar zal met het nieuwe jaar aan de macht komen). Daarom hebben de staten van de Lima-groep de presidentsverkiezingen al voor de verkiezingen betwist en hebben zij de Venezolaanse consulaten op illegale wijze de organisatie ervan verboden. Bovendien blijkt dat de migratiecrisis slechts een van de vele andere manipulaties is - veel van de Venezolanen die de monetaire crisis ontvluchtten waren van mening dat ze gemakkelijk werk zouden vinden in een ander Latijns-Amerikaans land, proberen vandaag de dag naar huis terug te keren. Maar de Lima-groep verhindert hen dat te doen en verbiedt Venezolaanse vliegtuigen die hen proberen te repatriëren om hun luchtruim te gebruiken en verbiedt de bussen die hen komen helpen de grenzen over te steken.

Alles gebeurt dus alsof we de gebeurtenissen die het grote Midden-Oosten na de aanslagen van 11 september 2001 hebben geteisterd, opnieuw in de gaten houden. Het belangrijkste punt is niet de militaire acties, maar de schijn van wanorde die de gebeurtenissen met zich meebrengen. In de eerste plaats is het de bedoeling om mensen in de war te brengen en een zijden portemonnee te maken van het oor van een zeug [5]. In vijf jaar tijd worden Venezuela en Nicaragua, die vroeger een positief imago genoten in het buitenland, nu ten onrechte omschreven als "mislukte staten". Hoewel de geschiedenis van de Sandinisten en hun strijd tegen de Somoza-dictatuur nog niet is herschreven, is het vanzelfsprekend dat Hugo Chávez Frías een "communistische dictator" (sic) was, ondanks het feit dat zijn land tijdens zijn voorzitterschap een enorme economische en politieke sprong voorwaarts maakte. Het zal binnenkort mogelijk worden om deze staten te vernietigen zonder dat iemand zich erover beklaagt.

De tijd gaat steeds sneller voorbij. Toen de Amerikaanse president James Monroe in 1823 besloot de Amerikanen te sluiten voor de Europese kolonisatie, kon hij zich niet voorstellen dat zijn besluit 50 jaar later zou omslaan in een bevestiging van het Amerikaanse imperialisme. Net zoals president Donald Trump vandaag, toen hij op de dag van zijn investituur verklaarde dat de tijd van regimewisseling voorbij was, had hij niet gedacht dat hij door zijn eigen volk zou worden verraden. Toch verklaarde zijn veiligheidsadviseur John Bolton op 1 november 2018 in Miami dat Cuba, Nicaragua en Venezuela een "trojka van tirannie" vormden. Vervolgens bevestigde zijn Secretaris van Defensie, generaal James Mattis, op 1 december, voor het Reagan National Defense Forum, dat gekozen president Maduro een "onverantwoordelijke despoot" is die "moet gaan" [6].
Thierry Meyssan

1] " Plan om het Venezolaanse dictatorschap omver te werpen - "Masterstroke", admiraal Kurt W. Tidd, Voltaire Network, 23 février 2018. "De Verenigde Staten "Master Stroke" tegen Venezuela", door Stella Calloni, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 17 mei 2018.

2] "Obama heeft zijn staatsgreep in Venezuela laten mislukken", door Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Volt.

3] "Generaal Jacinto Perez Arcay beschouwt de invasie van Venezuela als "onvermijdelijk", Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 12 juni 2016.

4] "Grootschalige manoeuvres rond Venezuela", door Manlio Dinucci, Translation Anoosha Boralessa, Il Manifesto (Italië), Voltaire Network, 23 augustus 2017.

5] "Venezuela, een onmogelijke interventie", door Julio Yao Villalaz, Translation Anoosha Boralessa, Voltaire Network, 3 maart 2018.

6] "Mattis veroordeelt de Maduro van Venezuela als een 'despoot' die moet gaan", Reuters, Phil Stewart, 1 december 2018.


Alle oorlog-propaganda, alle geschreeuw en leugens en haat,
komen altijd van mensen die niet vechten (George Orwell).

Terug naar “Wereld”