YPG geeft de stad Manbij over aan Syrische regering

Gebruikersavatar

Auteur van discussie
Schopenhauer
Site Admin
Berichten: 122
Lid geworden op: do aug 09, 2018 11:53 am

YPG geeft de stad Manbij over aan Syrische regering

#1

Bericht door Schopenhauer » vr dec 28, 2018 4:29 pm

De verklaring van de Koerden:
Afbeelding De troepen van het Syrische Arabische Leger (SAA) gingen de stad Manbij in het noordelijke deel van provincie Aleppo binnen en hieven de Syrische vlag over de stad op 28 December, het staat-geleide persagentschap SANA van het land rapporteer de verklaring van de Syrische Algemene legerstaf.

Op dezelfde dag hebben de Koerdische eenheden voor de bescherming van het Koerdische volk (YPG) een verklaring gepubliceerd waarin de SAO wordt verzocht de controle over de gebieden in Noord-Syrië over te nemen waaruit de YPG-eenheden zich naar verluidt hadden teruggetrokken. De reden voor dit besluit is een dreiging van een Turkse militaire operatie in het gebied, die gericht zou zijn tegen Koerdische gewapende groeperingen.

Eerder werden Russische en Syrische troepen ingezet in het dorp Arima ten westen van Manbij.

Al deze gebieden werden gecontroleerd door de door de VS gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), die voornamelijk bestaan uit YPG-eenheden. De politieke vleugel van de SDF, de Syrische Democratische Raad, wordt voornamelijk gecontroleerd door de politieke vleugel van de YPG, de YPD, en andere YPG-gerelateerde entiteiten.

Opgemerkt dient te worden, dat het feit dat de SAO in Manbij is toegetreden, niet betekent dat de leden van de Militaire Raad van de SDF Manbij uit het gebied zullen worden verwijderd. Volgens berichten waren de partijen overeengekomen om een gezamenlijke controle over het gebied in te stellen om een Turkse invasie te voorkomen.

Volgens regeringsvoorlichters is het akkoord van Manbij slechts een eerste stap op weg naar een bredere overeenkomst tussen de SAO en de YPG (SDF, PYD, SDC) over de situatie in Noord-Syrië, die binnenkort zal kunnen worden bereikt.


Alle oorlog-propaganda, alle geschreeuw en leugens en haat,
komen altijd van mensen die niet vechten (George Orwell).

Terug naar “Syrië”