Militaire suprematie VS devalueert progressief

Gebruikersavatar

Auteur van discussie
Schopenhauer
Site Admin
Berichten: 122
Lid geworden op: do aug 09, 2018 11:53 am

Militaire suprematie VS devalueert progressief

#1

Bericht door Schopenhauer » do dec 27, 2018 11:18 am

China heeft een hypersone antischeepsraket in de verkoop gegooid op de internationale wapenmarkt.

Dit betekent zeker voor die landen die "angst" hebben voor de Amerikaanse marine een alternatief.

"Het systeem is bedoeld voor snelle en nauwkeurige aanvallen tegen middelgrote schepen, zeetaakgroepen en offshore-faciliteiten," zei een vertegenwoordiger van China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC) in november.
Volgens CASIC is de CM-401 uitgerust met een klemmenradargeleidingseenheid met een op de neus gemonteerde cardanische antenne. Eenmaal gelanceerd, vliegt de raket langs een ballistische baan en bereikt een bijna-ruimte hoogte. Het wapen zou een gemiddelde snelheid van Mach 4 en een piek van Mach 6 hebben, hoewel het niet duidelijk is op welke hoogtes deze snelheden worden bereikt.
-Janes.com
De raket vliegt tussen de 20 en 100 kilometer boven de aarde (12 - 62 mijl) en manoeuvreert met hypersone snelheden.

Afbeelding

Eenmaal afgevuurd, stijgt de raket naar een vooraf bepaalde hoogte totdat het doel is geïdentificeerd, alvorens een "ultrasnelle terminalduik" naar het doel in te gaan met hypersonische snelheden volgens CASIC.

Afbeelding
...de raket vliegt met een gemiddelde snelheid van 1.360 meter per seconde - 4.900 kilometer per uur - of vier keer de geluidssnelheid, gedurende de meeste delen van de vlucht en bereikt een maximale snelheid van meer dan 2.000 m/s, zes keer de geluidssnelheid, wanneer hij het doel nadert. Het kan een 290-kilogram warhead dragen en heeft een maximale slagbereik van 290 km en een hit rate van 90 procent, wat betekent dat er negen effectieve hits op het doelwit van de 10 shots zullen zijn. -China.org
De raket - onthuld op de 12e China International Aviation and Aerospace Exhibition in Zhuhai, provincie Guangdong - kan worden gemonteerd op een verscheidenheid aan platforms, zoals schepen of landlanceervoertuigen, volgens het bedrijf.

Ondertussen in Rusland, dat ook druk bezig is met nieuwe wapens:Alle oorlog-propaganda, alle geschreeuw en leugens en haat,
komen altijd van mensen die niet vechten (George Orwell).

Terug naar “Politiek - Internationaal”